iLO چیست؟

iLO چیست؟

آموزش شبکه

ilo چیست؟ سوالی که شاید مدیران IT هربار هنگام راه اندازی شبکه در ذهن خود آن را مرور می‌کنند. یکی از مشکلات مدیریتی رایج ادمین‌های شبکه و مدیران IT، مدیریت از راه دور سرورها از زمان بوت و روشن شدن سیستم تا زمان خاموش شدن آن است. برخی مدیران شبکه برای ریموت کردن سرورها از Remote Desktop در مایکروسافت یا VNC در لینوکس استفاده می‌کنند، اما در ماژول‌های Synergy و سرورهای پرولیانت اچ پی مانند سرورهای Blade، پورت فیزیکی به نام iLO تعبیه شده‌است که امکان مدیریت از راه دور سرور را از لحظه بوت شدن سیستم فراهم می‌کند.

در این مقاله فالنیک، ابتدا به بررسی کامل مفهوم iLO چیست؟ می‌پردازیم؛ سپس لایسنس‌ها، کاربردها و انواع روش‌های پیکربندی iLO بررسی می‌کنیم. همچنین مقایسه iLO 4 و iLO 5 را بیان و در نهایت راهکارهای تامین امنیت iLO را معرفی می‌کنیم. با نت پلاس پلاس همراه باشید.

 

تکنولوژی iLO چیست؟

ilo مخفف چیست؟ iLO مخفف عبارت Integrated Lights-Out Management و تکنولوژی iLO مخصوص سرور‌های hp است. اچ پی، چیپ سیلیکونی BMC مخصوص خود را طراحی کرده که از آن به عنوان HPE iLO یاد می‌شود.

iLO چیپست سخت‌افزاری است که یک پورت خارجی Rj-45 دارد و در کنار سایر پورت‌های شبکه روی سرور قرار می‌گیرد. این پورت می‌تواند از طریق شبکه، اتصال از راه دور به سرور را برای ادمین ایجاد کند تا امکان مانیتور کردن سخت‌افزارهای سرور را فراهم شود. جدیدترین نسخه این تکنولوژی، iLO 6 است که همزمان با عرضه سرورهای نسل 11 اچ پی به بازار، ارائه شد و قابلیت‌های بهتری نسبت به نسل قبلی یعنی iLO 5 دارد.

منظور از پورت ilo در سرور چیست؟

پورت iLO دارای یک چیپ سخت‌افزاری و پردازنده مخصوص است که با استفاده از آن می‌توانید در هر کجای دنیا مانیتورینگ و کنترل مناسبی روی سرورهای خود داشته باشید. در واقع پورت iLO یک پورت اترنت است که توانایی فعال شدن و استفاده همزمان ابزار ROM Setup یا RBSU را دارد. امکاناتی که iLO ارائه می‌دهد، در بسیاری از مواقع ناجی بسیاری از مدیران شبکه به خصوص در رفع مشکل، از راه دور است.

پورت iLO مجزا از سیستم‌عامل سرور، سرویس‌دهی می‌کند و از طریق Setup iLO می‌توانید تنظیمات مربوطه را انجام دهید. این پورت یک IP آدرس به خود می‌گیرد و می‌توانید از راه دور و از طریق شبکه به آن وصل شوید. بعد از انجام تنظیمات، از طریق مرورگر بدون هیچ واسطی به سرور متصل می‌شوید و به امکاناتی از قبیل دسترسی به BIOS و مدیریت پاور سرور مانند خاموش یا روشن کردن یا راه‌اندازی مجدد دسترسی خواهید داشت.

8 کاربرد ilo چیست؟

به طور کلی می‌توانیم امکاناتی که نرم افزار مدیریتی iLO در اختیار کاربران قرار می‌دهد را به صورت زیر دسته‌بندی کنیم:

  1. روشن و خاموش و ری‌استارت کردن سرور
  2. پیکربندی، به‌روزرسانی، مانیتورینگ و راه‌اندازی سرویس‌ها از راه دور
  3. مانیتورینگ سرور بدون توجه به وضعیت سیستم عامل
  4. کنترل حرارتی برای افزایش بهره‌وری (اندازه‌گیری مقدار مصرف برق سرور)
  5. اعمال Patchها و آپدیت‌های‌ Firmware
  6. ایجاد Virtual Mediaها و Virtual Folderها
  7. دسترسی به Eventهای سیستم و لاگ‌های سرور hp
  8. دسترسی به بایوس

 

, , , , , , , , ,
پست های مرتبط
نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید